Zajímá vás denní režim Jiřího Macháčka (na fotografii vpravo), který šest dní v týdnu rozváží čerstvé pečivo? Tak se mrkněte na náš další díl z našeho seriálu rozhovorů s lidmi z naší společnosti. Je to o disciplíně a pan Macháček vše bere s úsměvem ☺

Rozhovor – Jiří Macháček

V kolik hodin vstáváte, abyste rozvezl na všechna místa čerstvé zboží? Je to tak každý den? A chce se vám? ☺

Denně vstávám ve čtvrt na dvě ráno, tak je to šest dní v týdnu a i když už to takhle mám spoustu let, stále se mi nechce ☺ .. a že zvyk je želená košile u mě neplatí, při dovolené hned druhý den zapomenu na časné vstávání a bez problému naskočím na běžný denní režim ☺.

Popište, prosím, jak vypadá váš běžný den - od vstávání po odchod z práce...

Ve třičtvrtě na dvě vyrážím směr pekárna, kde kolem druhé hodiny nakládám zboží na první rozvoz. Během jedné hodiny stihnu naložit pekařské výrobky v Hrušové a zákusky ve Vysokém Mýtě. Cukrařinu a jemné pečivo mám již připravené dle prodejen, ale chléb a rohlíky si musím po prodejnách rozrovnat sám a také podle linky naskládat do auta. Při samotném rozvozu už nemám čas zboží na autě „hledat“, kolikrát skládám po paměti a na dodací listy se nemusím ani dívat. Kolem třetí hodiny vyjíždím na linku, kde na prodejnách složím čerstvé zboží a stáhnu prázdné bedny z předešlého dne. Na sedmou hodinu přijíždím na pekárnu do Svitav, kde vyložím prázdné bedny a nakládám zboží na druhý rozvoz, pak se opakuje ranní koloběh dodávek, ale s čerstvějším zbožím. Kolem půl desáté dorazím do Hrušové, kde naposled vyložím prázdné bedýnky, naložím dopolední pečení a to nejčerstvější pečivo vezu třetím závozem k odběratelům. Většinou jsem kolem poledního doma, do tří hodin si zdřímnu a odpoledne věnuji běžným povinnostem a rodině. V deset hodin večer ulehám, ráno ve čtvrt na dvě budíček a jede se nanovo ☺.

Vnímáte během cesty, rozvozu, předávání, vůni zboží z vaší pekárny? Provází vás cestou? Nebo ochutnáváte? ☺

Vůně čerstvého pečiva mě provází skoro celý život a stále mě nenechává chladným. Kolikrát neodolám a takový ještě vlažný koláček nebo houstička je prostě slast. Není to však jen pokušení ochutnávat, co mě kolikrát cestou „trápí“. Když máte naložený třípatrový dort, který váží pět kilo, to je taky pořádná fuška ☺.

Máte oblíbená místa, kam jezdíte? Co si třeba říkáte s lidmi, kterým předáváte zboží?

To víte, že mám více i méně oblíbené zákazníky, jako všichni. Ale jedno je jisté, komunikovat musím se všemi, jinak to prostě nefunguje. Ať už se jedná o příjemné věci nebo připomínky/reklamace, musíme spolu mluvit. Pak je všechno jednodušší a dají se řešit i nepříjemné věci, třeba i s úsměvem. Není nad to občas zažertovat a udělat sobě i ostatním ten den veselejší ☺.

Který z výrobků pekárny Nopek máte Vy osobně nejraději?

Jednoznačně čerstvý chléb. Ještě dnes se klidně vrátím do klukovských let a utrhnu si špičku, když je chléb teplý ☺


A takto vypadá jeden z nových polepů našich firemních automobilů…

Líbil se vám tento článek? Sdílejte ho, prosím :)

Poptejte nezávazně produkt. Ozveme se vám.

Jsme tu pro vás již od roku 1991

Čas utíká tak rychle, že než se nadějeme, uběhlo již 25 let našeho podnikání. Teprve s odstupem doby si uvědomuji u jakých zásadních změn jsme byli přítomni a jak nám tyto změny ovlivnily život. Prožili jsme nadšení, radost z úspěchů, ale i zklamání a také tvrdý konkurenční boj vedený ne vždy férovými prostředky. Takový už je život a já se pokusím v krátkosti se ohlédnout, vzpomínat a připomenout historii firmy.

Zobrazit celou historii